sklepowe regały, bez uwzględniania ich producenta, czy takich szczegółów jak kolor. Projekt sklepu mięsnego o sporo łatwiej zaprojektować niż to jest w sytuacji projektów restauracji albo cukierni. Zwykle sklep mięsny to jedynie przeszklone lady chłodnicze i stojaki, na których umiejscowione są pozostałe produkty. Projektując sklep należy brać pod uwagę trzy punkty widzenia. Po pierwsze klientów, którzy muszą polu bi robienie zakupów w sklepie i do niego wracać zwracając uwagę na na to, że jest to bardzo wygodne. Po drugie pracownikom też musi być wygodnie. Projekt cukierni chociażby powinno uwzględniać to, ażeby pracownicy mieli komfortowe stanowisko do przygotowywania deserów. Po trzecie trzeba brać pod uwagę przepisy. W lokalu muszą być wyraźnie oznaczone drogi pożarowe, czyli drogi ewakuacyjne. Wyjścia muszą być oznakowane a ścieżki pomiędzy regałami w sklepach stosownie szerokie. W dodatku trzeba przestrzegać przepisów sanitarnych, zatem w lokalu muszą być odpowiednie miejsca przeznaczone do higieny. To szczególnie istotne w sklepach spożywczych, gdzie sprzedawca myje narzędzia - noże. Do tego dochodzi ostatnia kwestia - przepisy bhp.
Warto zobaczyć: projekt sklepu mięsnego.